Fredrik Häréns föreläsning om att Sverige har tappat förmågan att drömma och den globaliserade värdens explosion av mänsklig idéutveckling som bara sker framför våra ögon typ hela tiden. Märkligt med denna föreläsning att den är från 2007 och fortfarande känns så aktuell! Galet.

Några reflektioner från föreläsningen

Framtidens värde kommer inte längre ligga i hur mycket kunskap som du som person har utan din förmåga att kunna ha fantasi och omsätta den i kreativitet. Kunskap finns ju redan tillgänglig för alla genom internet och vem som numera vill kan ju faktiskt gå en kurs på webben alldeles gratis. Jag tror att vi underskattar vad detta innebär att fantasi är högre värt än kunskap.

Det är lätt att när man som person är kreativ men får höra att man har roligt och leker eller –Du vet väl att du måste vara mer seriös i vissa sammanhang för att nå fram??….. Nä vadå säger jag??!!

Genom att vara kreativ i mitt arbete, det kan vara spela in ett roligt klipp, rita en bild eller bygga nått i lego kan jag få en ytterligare dimension i det som jag gör och se nya lösningar. Så dagens föreläsnings tips med Fredrik hoppas jag även ska inspirera dig!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *