För mig handlar kreativitet om lusten att skapa, kunna se nya lösningar och hitta oanade samband. Jag tror att människan i grunden är kreativ och är helt övertygad om att det är ett av våra basbehov eftersom det mesta som finns runt om oss har med vår kreativitet att göra.  Kreativiteten växer bäst i tillåtande miljöer där människor är nyfikna på varandra och vågar fråga för att utmana. När jag är kreativ mår jag som bäst.

Design och kreativitet
De hänger ihop med utgångspunkten att, alla människor är kreativa bara de får lite hjälp på traven! Precis som en slags verktygslåda för att locka fram mina tankar och innovationer.

Designmetoden är också väldigt tillåtande i sin form eftersom det är ”förbjudet” att säga saker som – det där har vi redan provat, -det där kommer aldrig att gå…. Här finns det inga dåliga idéer utan lockar mig till att tänka nya tankar.

Genom att designmetoderna lägger så mycket kraft på att verkligen förstå användaren väcks känslor och empati. När jag verkligen förstår behovet går det lättare att skapa nya lösningar som har en verklig effekt. Sen att det går att göra små saker som gör skillnad ganska snabbt, är ju en av fördelarna 🙂

Kreativitet tillsammans med andra
De bästa lösningarna gör jag tillsammans med andra, särskilt de där dagarna när det är alldeles tyst i min hjärna. Då kan andras energi hjälpa mig att komma vidare. Jag gillar att medskapa helt enkelt!

En dröm blir sann
En av mina absoluta favoriter som jag ofta visar när jag har föreläsningar är denna film. Om en australiensk kvinna som är förlamad från midjan och neråt. Hon har en dröm att få surfa. Vad händer, jo sonen och hans kompisar kommer på att -Vi tejpar upp din mamma på ryggen med hjälp av silvertejp…..

En dröm blir sann och jag blir lika glad varje gång jag ser denna film. Har du några bra liknande filmer att dela med dig av?

 

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Hanna
    Tror att kreativitet är en nyckel till välbefinnande. Vi behöver alla hitta vår egen kreativitet och få vara i den så mycket som möjligt. För mig är detta också en anledning att servicedesign rimmar så bra för mig-här har vi ett sätt att förhålla oss till andra människor som att de kan och vill vara med och vara kreativa. kan vi sedan addera roliga kreativa övningar/metoder när de väl är med är det extra roligt. Genom att blanda människor, och låta de ge sig på nya ämnen/teman/utmaningar skapar vi friktion och tar oss i bästa fall ut ur våra Safe Zones-ett bra utgångsläge för innovation.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *