Brukar du stå ivägen eller?

Brukar du stå ivägen istället för att visa vägen? Gör vi inte alla det av och till? Själv tror jag att jag står ivägen för andra när jag glömmer bort vad som egentligen är viktigt. Nämligen att bekräfta, se varandra och våga mötas som jämlika individer, att våga vara sig själv och inte så som någon annan vill att du ska vara. Först då kommer du att våga stärka andra och dina medmänniskor runt omkring dig. 

Att sätta in sig i någon annans sits, eller ha förmågan att känna empati, tror jag att de flesta människor har tillgång till, bara man vågar och släpper obehaget att visa sig skör eller svag. Tänk hur vårt samhälle skulle se ut om vi alla någon gång också visade att man var svag, så mycket rikare och starkare vi alla skulle vara. Men det är klart för att våga vara svag måste man vara stark.

Så hur ska jag låta bli att stå i vägen? Jo jag håller på att lära om och lära mig se och förstå att vi är alla olika och försöka bli liiiite mer medveten om alla våra normer i samhället som formar oss omedvetet. Fast det är så svårt jag håller med…..men jag kan börja med i morgon att lovebomba mina kollegor på jobbet  🙂 eller att visa att jag också ligger under en sten ibland, svag o hjälplös. För att visa vägen, gör man, med det som är gott.

Vad gör du för att inte stå i vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *